Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turistické známky, výlety a cestování

Příspěvky

239 Andělská hora

14. 6. 2010

Obrazek Nedaleko Karlových Varů nachází se zřícenina gotického hradu, ze kterého dnes již pouzy zbytky zdiva se tyčí nad krajinou.
Pozorný poutník zde též turistickou známku a poklad může nalézti.
 

Porta Bohemica

10. 4. 2010

ObrazekStrašně dlouho jsem přemýšlel, kde asi je ta "Porta Bohemica". V týdnu jsem byl služebně v Děčíně, bylo nádherné počasí a před Lovosicema jsem uviděl ten kopec s třemi kříži.
A tak jsme se sem v sobotu vydali, vše řádně prozkoumat.
Vrch Kalvárie, aneb Tříkřížový, je na pravém břehu řeky Labe u obce Velké Žernoseky.
Přes ne úplně příznivé počasí a ne úplně štěstí při lovu pokladů to byl krásný výlet.
 

Hrad Kamýk a vrch Plešivec

14. 3. 2010

ObrazekRáno koukáme na Toulavou kameru a tam dávají reportáž o hradu Kamýku u Litoměřic. A co je jednoduššího než skočit do auta a zajet se tam podívat .... :-)
Samozřejmě při přípravě na výpravu proběhla i kontrola blízko položených pokladů. Výsledkem byl plán dobýt nejen Kamýk, ale i nedaleký vrch Plešivec.
 

Děčínský sněžník

12. 12. 2008

Vydali jsme se na krátký polovíkendový výlet na Děčínský sněžník, užili si příjemný večer v Ostrově u Tisé a pokoukali pár pomníků bitvy U Chlumce v roce 1813
 

Seznam turistických známek

7. 7. 2008

ObrazekTak jako přinášíme aktuální seznamy odlovených turistických známek, rozhodli jsme se dát dohromady i seznam turistických známek.
 

Geo-turistický víkend v Krušných horách

4. 5. 2008

ObrazekVyužili jsme prodloužený víkend k intenzivní relaxaci.
Ve čtvrtek Parkuriáda, potom výlet do Boleboře v Krušných horách.
Dobyli jsme Eduardovu skálu, vysílač Jedlák, trošku zmokli v krupobití.
Druhý den jsme šli k zámku Jezeří přes Skalní okno a Nebeský balkon.
A v neděli jsme ještě navštívili Panenský týnec
 

Výlet na Kokořínsko 25. - 27.1.2008

27. 1. 2008

ObrazekUdělali jsme si krásný prodloužený víkend na Kokořínsku.
Zatroubili jsme si na patrona řidičů, svatého Kryštofa, viděli telemetrickou stanici pro řízení družic Magion, prohlédli si zbytky židovského hřbitova, starý větrný mlýn, vylezli na Vrátenskou horu, vylítali při tom pejska, našli spoustu pokladů a nafotili spoustu fotek .... :-)
 

GeoVýlety - 19.1. na Kokořín a 20.1. kolem Prahy

19. 1. 2008

Obrazek

V sobotu jsme objevili GCVNWR Hrádek u Rašovic, zvaný též Helfenburk, patří k němu i Turistická známka č. 446, pak jsme jeli na Housku, nedaleko ní má být GCJVQH Gustův rohlík, ten se nám ale najít nepodařilo. Najedli jsme se a pak objevili nejbližší poklad, a to GCZN6R Žlutý kříž. Po cestě domů jsme pak ještě zkusili GC 1757J Chloumecké výhledy.

ObrazekV neděli jsme pak objevili GC18P7X Jazz cache a taky druhý poklad založený kamarádem Lišákem, GC18N03 Tvrz Dřevčice. Tím jsme dosáhli celkového počtu objevených GeoPokladů 50 kousků :-D

 

Geovýlet do ZOO

5. 1. 2008

V sobotu 5. ledna odpoledne jsme vyrazili do ZOO.
Chtěli jsme seznámit Daga se zvířátky a trošku jiným prostředím a taky najít pár pokladů (v rámci akce "dohnat a předehnat" - my měli nalezených 33 pokladů a Lišák 35).
Ve finále jsme se trošku zatoulali, ZOO jsme opouštěli za tmy a Daga jsme museli trošku poponášet, protože byl celý ucaprtaný...
 

Máme už 30 turistických známek

24. 10. 2007

Obrazek Přepočítali jsme naši sbírku turistických známek a máme jich už 30